Huis in de verkoop – Huis uit de verkoop
11 april 2021 

Huis in de verkoop – Huis uit de verkoop

Eind december kregen we dan eindelijk de taxatiewaarde van ons huis. Deze waarde ligt maar net iets onder onze vraagprijs, dus daar zijn wij erg tevreden mee. Deze besproken met de potentiële kopers. Die hebben uiteindelijk een mooi bod uitgebracht, maar lag een stuk onder de taxatiewaarde. Daarom hebben we het bod afgeslagen. Het stond immers nog niet eens op Funda en we vonden het nog te vroeg om nu al onder taxatiewaarde te verkopen. Er was immers voldoende interesse in onze woning.

De potentiële kopers hebben er uiteindelijk voor gekozen een woning te kopen die beter bij hun budget past. Dus op 4 januari jl. hebben we de boerderij officieel op Funda geplaatst waarna we direct nieuwe gegadigden hadden. Ook weer leuke gezinnen die graag op deze mooie plek willen wonen.

Tegelijkertijd gebeurde er door alle Coronamaatregelen van alles. Er werd besloten dat iedereen die wilde vliegen dat alleen nog mocht met een negatieve Coronatest. Ook sloot de grens tussen Spanje en Portugal voor wegverkeer voor iedereen die geen officiële inwoner van Portugal is. En dat alles gebeurde bijna van de een op de andere dag. Wij werden hier wat onrustig van. Welke maatregelen zouden er nog volgen? En wat nu als wij ons huis verkocht zouden hebben en we zouden niet naar ons huis in Portugal kunnen? Dan zouden we tijdelijk dakloos zijn. En een extra keer verhuizen binnen Nederland zagen we niet zitten. Ook kwam de gedachte op: Als we wel naar Portugal gaan en er gebeurt iets met familie, dan kunnen we misschien niet terug naar Nederland door de maatregelen…wat dan? Hoe zouden we dat vinden?

We kwamen tot het besluit dat de omstandigheden zo onzeker werden, dat we het geen prettig idee meer vonden om ons huis te verkopen. Dus niet veel later hebben we ons huis weer uit de verkoop gehaald. Zo dat voelde weer een stuk beter!

Opnieuw gingen we onze opties bekijken. Wat willen we wel en wat willen we niet? Hoe staan we er nu voor?

Als eerste bedachten we dat door de nieuwe, hogere taxatie onze hypotheekkosten naar beneden konden. Dat scheelde bijna 45% per maand! Zo dat was een leuke meevaller. Daardoor kunnen we ons huis ook makkelijker voor langere tijd aanhouden. Zelfs als we voor een tijdje naar Portugal gaan. We kunnen nu eerst gaan proefwonen en kijken of het ons bevalt. Ook een fijn idee. Dat maakt dat het hele avontuur weer iets behapbaarder wordt.

En dat is wat we nu besloten hebben. We gaan eerst eens een tijdje proefwonen in Portugal. Afhankelijk van onze ervaring komen we dan terug naar Nederland om ons huis definitief te verkopen of andere keuzes te maken. Het wachten is nu eigenlijk tot de grens opengaat. We willen namelijk met de camper naar Portugal reizen waardoor we meer spullen en de kat mee kunnen nemen.

Op moment van schrijven is Portugal langzaam maar zeker weer maatregelen aan het terugdraaien. Het is de bedoeling dat heel Portugal in drie stappen weer helemaal opengaat. Vanaf 10 april hoef je geen PCR test meer te doen vanuit Portugal naar Nederland, maar nog wel andersom. De cafés en terrassen zijn alweer open en half mei moeten alle maatregelen geheel opgeheven zijn. Onduidelijk is of de grens dan ook weer opengesteld gaat worden. Maar het zou leuk zijn als dat zo is. Dan laden we de camper in en vertrekken we naar de zon! ??

Over de schrijver
Augustus 2016 hebben Ray en ik een financieel plan geschreven om uiterlijk 20 september 2020 te gaan rentenieren in Portugal. Ray wordt die dag 50 jaar. Een mooie leeftijd om te gaan stoppen met werken en (nog) meer van het leven te gaan genieten. In ons blog beschrijven we hoe we dat aanpakken. Ga mee op avontuur en laat je inspireren!
Johanna Romijn
Door

Johanna Romijn

op 12 Apr 2021

Hoi luitjes. met veel interesse jullie weergave gelezen ,van jullie onderneming. Ja de tijd zit jullie niet echt mee (Corona) Maar goed, er komt een tijd dat jullie permanent kunnen vestigen in jullie Droomland. Ik vind het hartstikke leuk jullie te volgen ,en op de hoogte te worden gehouden door de web, Vraag ook wel eens aan Nel ,hoe het met jullie gaat en de vorderingen van het grote plan. Lieve groet Johanna

Reactie plaatsen