Over ons

Op weg naar een vrij leven...

Even voorstellen...

 

Hallo, wij zijn Raymond Hoekstra (51 jaar) en Wanda Best (48 jaar). We wonen samen in ons eigen verbouwde woonboerderij. Ray en ik zijn niet getrouwd en hebben geen kinderen (bewuste keuze). Wel hebben we een kat, Tijgertje, en twee geiten, Dora en Bella.

Vrijheid is voor mij één van de belangrijkste waarden. Ik heb er een hekel aan om ergens in vast te zitten. Ik heb dan ook 1001 baantjes gehad en diverse ondernemingen opgericht. Deze waren stuk voor stuk succesvol, maar ik had er grote moeite mee dat ik telkens mijn vrijheid verloor. Dat maakte mij diep ongelukkig. 

Ik houd juist van verandering, leren, ontdekken en onderzoeken. Als ik mij moet richten op één specifiek onderwerp dan verveel ik mij snel. Ik wil door. Op naar het volgende. Avonturen beleven. Nieuwe wegen ontdekken. 

In 2012 kwam ik er achter dat er meer opties bestaan om je geld te verdienen dan werken in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Ik ontdekte dat je geld kunt verdienen door te investeren. Waardoor je van een actief inkomen overstapt naar een passief inkomen. In plaats van elke dag opnieuw te werken voor je geld, werk je aan een inkomen dat los staat van je eigen inzet. Een stuk effectiever én het geeft de vrijheid waar ik naar op zoek ben.

In augustus 2016 hebben Ray en ik besloten met dit idee serieus aan de slag te gaan. We stelden een plan op om op 20 september 2020 te gaan rentenieren in Portugal. De datum waarop Ray 50 jaar wordt. Een mooie leeftijd om te stoppen met werken en (nog) meer te gaan genieten van het leven. We kozen voor Portugal omdat het leven daar een stuk goedkoper is en omdat de zon daar vaker schijnt en we dus meer van het buitenleven kunnen genieten.

Graag delen wij onze ervaringen op weg naar ons doel. Hopelijk vind je het leuk om te lezen en misschien doe je wat nieuwe ideeën op. Want realiseer je...het leven is korter dan je denkt. Dus doe wat je het liefste doet en geniet van elke dag!

Wanda Best 

Biografie

- Raymond is geboren op 20 september 1970 te Zaandam en Wanda op 10 februari 1973 te Amsterdam.


- Sinds 1997 hebben zij een relatie met elkaar. Zij hebben elkaar ontmoet op Schiphol toen zij allebei op weg waren naar Australië om daar een jaar te wonen, te werken en te reizen.


- Samen wonen zij in de kop van Noord-Holland. In hun eigen verbouwde woonboerderij, met rondom vrij uitzicht en ruimte voor hun kat en twee geiten. Sinds september 2019 zijn ze ook de trotse bezitters van een huis in de Alentejo Portugal op 21 hectare eigen grond. 


- Ray heeft sinds 2008 een eigen bedrijf waarin hij zichzelf verhuurt als inkoper. Wanda is sinds 2001 zelfstandig onderneemster met bedrijven in training, coaching, re-integratie, loopbaanbegeleiding en projectontwikkeling. Maar het ondernemerschap gaf niet de vrijheid waar ze naar op zoek was. Daarom zijn zij in 2012 begonnen met investeren om van een actief inkomen over te stappen naar een passief inkomen. Het doel was om 20 september 2020 te gaan rentenieren in Portugal, de dag dat Ray 50 jaar wordt. Een mooie dag om te stoppen met werken en (nog) meer te gaan genieten van het leven. 


- Hun gezamenlijke hobby's zijn dieren, reizen, cabrio rijden en genieten van lekker eten en goede wijnen.